Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

ΠΑΛΙΟΙ ΟΙ ΔΕΣΜΟΙ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΤΑ ΤΡΑΜΠ ΜΕ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Αναδημοσιεύουμε εδώ άρθρο που δημοσιεύτηκε στους Financial Times πριν τις αμερικάνικες εκλογές, στις 16/10/2016 (των Michael Stott και Catherine Belton). Το άρθρο αποκαλύπτει τους βαθιούς δεσμούς του Τραμπ με τους νέους τσάρους του Κρεμλίνου που ξεκίνησαν ήδη από την εποχή του Γκορμπατσόφ (την οποία οι αρθρογράφοι αναφέρουν ως “σοβιετικά χρόνια”, όπως συνήθως τη χαρακτηρίζουν οι αστοί και οι ψευτοαριστεροί).

Οι ρώσικες διασυνδέσεις του Τραμπ

Δυναμώνουν οι πιέσεις στον Ντόναλντ Τραμπ αφότου οι ΗΠΑ επίσημα κατηγόρησαν την κυβέρνηση Πούτιν για ανάμιξη στις προεδρικές εκλογές του Νοέμβρη

ΤΑ ΣΟΒΙΕΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ Η "ΑΓΡΙΑ ΑΝΑΤΟΛΗ" ΤΟΥ ΓΕΛΤΣΙΝ

Οι δεσμοί του ρεπουμπλικάνου υποψηφίου με τη Ρωσία είναι ένα μίγμα επίδειξης, μπίζνες και μεγαλοστομίας που διαρκεί 30 χρόνια. Οι FT συγκέντρωσαν αυτόν τον κατάλογο μέσα από διάφορες πηγές, ανιχνεύοντας τη λατρεία του Τραμπ για τη Ρωσία από την αρχή της στη σοβιετική εποχή, έως την εποχή Πούτιν και την αμερικανική προεδρική καμπάνια.

 

Γιούρι Ντουμπίνιν
Μια πρώτη επαφή από τη Μόσχα

Στα 1986 ο σοβιετικός πρέσβης Γιούρι Ντουμπίνιν παρακάθησε σε γεύμα με τον Ντόναλντ Τραμπ στη Νέα Υόρκη και συζήτησαν για το Trump Tower. "Το ένα πράγμα έφερε το άλλο, και τώρα μιλάω για την κατασκευή ενός μεγάλου πολυτελούς ξενοδοχείου απέναντι από το Κρεμλίνο συνεταιρικά με τη σοβιετική κυβέρνηση," ανακάλεσε στη μνήμη του ο μεγιστάνας στο βιβλίο του “Τραμπ: Η Τέχνη της Συναλλαγής”. Ο Τραμπ έφυγε για τη Μόσχα με πρόσκληση του Ντουμπίνιν για να συζητήσει το σχέδιο του ξενοδοχείου με το σοβιετικό τουριστικό πρακτορείο.

Μιχαήλ Γκορμπατσόφ
Καμία διαφάνεια (γκλάσνοστ) στον Trump Tower

Το ξενοδοχείο δεν υλοποιήθηκε ποτέ αλλά οι βοηθοί του Τραμπ υποσχέθηκαν κάτι ακόμα καλύτερο: ο σοβιετικός ηγέτης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ και η σύζυγός του, Ραΐσα, θα περιηγούνταν στον Trump Tower κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στη Νέα Υόρκη στα 1988. Ο Τραμπ είπε ότι ο Γκορμπατσόφ ήθελε να δει το κτίριο γιατί "έχει γίνει το πιο φοβερό κτίριο στη Νέα Υόρκη". Αλλά η επίσκεψη δεν έγινε: οι Γκορμπατσόφ επισκέφτηκαν άλλα αξιοθέατα του Μανχάταν και ο Τραμπ βγήκε από τον πύργο του για να χαιρετίσει έναν σωσία του σοβιετικού ηγέτη.

Ζουράμπ Τσερετέλι
Ο Κολόμβος της Ρωσίας αναζητά το Νέο Κόσμο

Οι διασυνδέσεις του Τραμπ με τη Ρωσία συνεχίστηκαν υπό τον διάδοχο του Γκορμπατσόφ, Μπόρις Γέλτσιν. Ο Τραμπ επιχείρησε στα 1997 να ανεγείρει ένα γιγάντιο μπρούτζινο άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου που χορήγησε η ρωσική κυβέρνηση σε οικοδομικό συγκρότημά του στον ποταμό Χάντσον. Ψηλότερο από το Άγαλμα της Ελευθερίας, το έργο επινοήθηκε από τον Ζουράμπ Τσερετέλι, στενό φίλο του δημάρχου της Μόσχας. Κατέληξε στο Πουέρτο Ρίκο αφού αρκετές αμερικανικές πόλεις αρνήθηκαν να το δεχτούν.

ΟΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΣΜΟΙ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΙ
Καθώς οι χρηματιστικοί πονοκέφαλοι στριμώχνουν την πολυτέλεια του Τραμπ στις ΗΠΑ, ο κτηματομεσιτικός οργανισμός του μεγιστάνα επιτάχυνε τις προσπάθειες για να κερδίσει ρωσικές μπίνζες.

Τεβφίκ Αρίφ
Οι διασυνδεδεμένοι με τη Ρωσία συνέταιροι του Τραμπ

Τη δεκαετία του 2000, οι εταιρικές χρεοκοπίες είχαν περιορίσει την πρόσβαση του Ντόναλντ Τραμπ στις κεφαλαιακές αγορές. Μια έρευνα των FT έδειξε ότι ο μεγιστάνας ένωσε τις δυνάμεις του με τον όμιλο Μπέιροκ, μια νεοϋορκέζικη επιχείρηση αξιοποίησης ακινήτων που ιδρύθηκε από έναν γεννημένο στη Σοβιετική Ένωση νεοφερμένο στις ΗΠΑ, τον Τεβφίκ Αρίφ, για να κυνηγήσει συμφωνίες ανά τον κόσμο. Η πιο γνωστή τους συνεργασία ήταν το Trump SoHo, μία 46-όροφη ξενοδοχειακή πολυκατοικία που ολοκληρώθηκε το 2010.

Ιλιά Ρέζνικ
Το παραλιακό Μαϊάμι μετατρέπεται σε μικρή Μόσχα

Στη διάρκεια της δεκαετίας του 2000, τα αρχεία δείχνουν ότι Ρώσοι αγόραζαν ακίνητη περιουσία επωνυμίας Τραμπ αξίας εκατομμυρίων δολαρίων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με περιουσιακά αρχεία που έλεγξαν οι FT. Ο Οργανισμός Τραμπ είπε ότι δεν πίστευε πως Ρώσοι ξόδεψαν περισσότερα χρήματα στις επιχειρήσεις του Τραμπ από εκείνους που προέρχονταν από άλλες περιοχές. Ο ρώσος κτηματομεσίτης Ιλιά Ρέζνικ είπε στους FT ότι μπορούσες να ακούσεις ρώσικα παντού στα ακίνητα του Τραμπ στην ακτή της Φλόριντα.

Βότκα Πολυτελείας του Τραμπ
Η βότκα πολυτελείας του Τραμπ εντυπωσιάζει τη Μόσχα

Ο Τραμπ και οι συνεργάτες του προώθησαν την “24K Super Premium Vodka”, μια βότκα πολυτελείας που πουλιόταν σε μπουκάλι διακοσμημένο με χρυσό 24 καρατίων, στην Έκθεση Εκατομμυριούχων στη Μόσχα το 2007. Η έκθεση δελέαζε ρώσους ανοιχτοχέρηδες με πολυτελείς θαλαμηγούς, επάργυρα κινητά τηλέφωνα και ολόκληρα νησιά προς πώληση. Το εγχείρημα αργότερα σταμάτησε να λειτουργεί.

Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ

Ο ολιγάρχης που αγόρασε την έπαυλη του Τραμπ

Η μοναδική μεγαλύτερη καταγεγραμμένη ρωσική συμφωνία του Τραμπ ως τα σήμερα ήρθε στα 2008 όταν ο δισεκατομμυριούχος των λιπασμάτων Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ αγόρασε την έπαυλη του μεγιστάνα στο Palm Beach για 95 εκ. δολ. Ο Τραμπ καμάρωνε για το κέρδος που έβγαλε από τη συμφωνία, έχοντας αγοράσει το ακίνητο τέσσερα χρόνια νωρίτερα για μόλις 41 εκ. δολ. Ο Τραμπ αρνήθηκε ότι είχε ποτέ συναντήσει τον ολιγάρχη και είπε ότι "απλά έτυχε να είναι από τη Ρωσία".

Έρικ Τραμπ
Τα παιδιά του Τραμπ προωθούν ρωσικές μπίζνες

Την ίδια στιγμή, η οικογένεια Τραμπ έπλεκε εγκώμια για τους Ρώσους. Ενώ έβγαζε στο σφυρί το Trump SoHo, ο δεύτερος γιος του μεγιστάνα, Έρικ, είπε σε ρώσους δημοσιογράφους ότι "οι καλύτεροι αγοραστές ακινήτων είναι τώρα Ρώσοι" ενώ ο ίδιος ο Τραμπ είπε: "Πραγματικά μ' αρέσει ο Βλαντίμιρ Πούτιν." Ο πρώτος γιος του Τραμπ, Ντόναλντ ο νεότερος, είπε στο eTurboNews ότι "Ρώσοι συνθέτουν ένα αρκετά δυσανάλογο αντιπροσωπευτικό δείγμα αρκετών από τα περιουσιακά μας στοιχεία... βλέπουμε πολύ χρήμα να συρρέει από τη Ρωσία".

Σεργκέι Μιλιάν
Ο ρώσος μεσάζων που ισχυριζόταν ότι δρούσε για λογαριασμό του Τραμπ

Ένας από τους ανθρώπους που είπε ότι έφερε ρώσικο χρήμα στα σχέδια του Τραμπ ήταν ο Σεργκέι Μιλιάν, επικεφαλής του Ρωσο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Ο οργανισμός του είπε στα 2009 ότι είχε "υπογράψει επίσημες συμφωνίες με τον Οργανισμό Τραμπ" για να εξυπηρετήσει ρώσους πελάτες ακινήτων και ο Μιλιάν καυχιόταν ότι κέρδισε την αγάπη του Τραμπ στην Έκθεση Εκατομμυριούχων του 2007 στη Μόσχα. Ο Οργανισμός Τραμπ αρνήθηκε ότι ο Τραμπ είχε οποιαδήποτε σχέση μαζί του.

Αράς Αγκαλάροφ
Τα ρωσικά καλλιστεία Τραμπ

Ο μοσχοβίτης δισεκατομμυριούχος ακινήτων Αράς Αγκαλάροφ υπέγραψε μια συμφωνία 14 εκ. δολ. για να φέρει την επίδειξη ομορφιάς Μις Κόσμος του Τραμπ στη Μόσχα το 2013. Ο Τραμπ προσκάλεσε το Βλαντίμιρ Πούτιν, γράφοντας στο twitter ότι ο αρχηγός του Κρεμλίνου θα ήταν ο "καινούργιος του καλύτερος φίλος" εάν ερχόταν. Αντ' αυτού, ο ρώσος πρόεδρος έστειλε έναν έμπιστο απεσταλμένο, τον αρχηγό ακινήτων του Κρεμλίνου Βλαντίμιρ Κοζίν και ένα "όμορφο δώρο". Στην επίδειξη, ο Αγκαλάροφ ισχυρίστηκε ότι είχε μια συμφωνία για να χτίσει έναν Trump Tower στη Μόσχα.

ΡΩΣΙΚΟΣ ΣΑΜΑΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ
Όταν ο Τραμπ κατέβηκε στις εκλογές, ένας καταιγισμός φιλορωσικών σχολίων και μια λίστα υποψήφιων συμβούλων με αξιοσημείωτες ρωσικές διασυνδέσεις έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου στην Ουάσιγκτον.

Βλαντίμιρ Πούτιν
Ο Τραμπ χτυπά σε φιλορώσικο σκοπό

Ο Τραμπ τράβηξε την προσοχή για πολλαπλά του σχόλια με τα οποία εγκωμίαζε τον Βλαντίμιρ Πούτιν και τις πολιτικές του. Τον περασμένο Δεκέμβρη, ο Πούτιν αποκάλεσε τον Τραμπ "ταλαντούχο", ένα κοπλιμέντο που ο Τραμπ χαρακτήρισε "μεγάλη τιμή". Αυτό το καλοκαίρι ο Τραμπ εμφανίστηκε να υποκινεί τη Μόσχα σε χακάρισμα των προσωπικών emails της Χίλαρι Κλίντον. Σε ένα press lunch το 2014, ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι έχει συνομιλήσει "έμμεσα και άμεσα" με τον Πούτιν, "ο οποίος δε θα μπορούσε να είναι καλύτερος". Αργότερα αρνήθηκε ότι είχε ποτέ συναντηθεί με τον Πούτιν.

Πωλ Μάναφορτ
Ο πρώην επικεφαλής της καμπάνιας του Τραμπ

Ο επικεφαλής της καμπάνιας του Τραμπ Πωλ Μάναφορτ παραιτήθηκε τον Αύγουστο του 2016 εν μέσω διένεξης για τη δουλειά του ως σύμβουλος του φιλορώσου πρώην πρωθυπουργού της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς. Εκδιωγμένος από την εξουσία στα 2014 εν μέσω ισχυρισμών περί μαζικής κατάχρησης, ο Γιανουκόβιτς το έσκασε στη Ρωσία. Οι ουκρανικές αρχές βρήκαν ένα λογιστικό βιβλίο που έδειχνε 12,7 εκ. δολ. σε μη καταγεγραμμένες πληρωμές στον Μάναφορτ από το κόμμα του Γιανουκόβιτς, πληρωμές που ο Μάναφορτ έχει σθεναρά αρνηθεί ότι έλαβε. Ο μεταφραστής του Μάναφορτ είχε προϊστορία στη ρωσική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών, σύμφωνα με συναδέλφους.

Κάρτερ Πέιτζ
Ο πρώην σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Τραμπ

Ο Μάναφορτ δεν ήταν ο μοναδικός σύμβουλος του Τραμπ που παραιτήθηκε εξαιτίας ρωσικών διασυνδέσεων. Ο Κάρτερ Πέιτζ, ένας πρώην τραπεζίτης της Merrill Lynch και σύμβουλος της ρωσικής κρατικής εταιρίας ενέργειας Gazprom, αναγορεύτηκε από τον Τραμπ σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής. Κατόπιν μιας ενημέρωσης των υπηρεσιών πληροφοριών σχετικά με ισχυρισμούς ότι ο Πέιτζ διεξήγαγε ιδιωτικές συνομιλίες με ρώσους αξιωματούχους για την άρση των κυρώσεων εάν ο Τραμπ γινόταν πρόεδρος, ο ηγέτης της μειοψηφίας της Γερουσίας Χάρι Ρέιντ ζήτησε έρευνα από το FBI. Ο Πέιτζ αργότερα παραιτήθηκε.

Ρίτσαρντ Μπαρτ
Ο πρώην πρέσβης με ρωσικές διασυνδέσεις

Ο Ρίτσαρντ Μπαρτ, ένας πρώην αμερικανός πρέσβης στη Γερμανία, βοήθησε να συνταχθεί μία ομιλία εξωτερικής πολιτικής του Τραμπ τον Απρίλη, ενώ κέρδιζε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια πιέζοντας για έναν ρωσικής στήριξης αγωγό αερίου που θα διεύρυνε την επιρροή του Πούτιν στην Ευρώπη. Ο Μπαρτ είπε στους FT ότι "δεν ήταν με κανέναν τρόπο επίσημα αναμεμιγμένος" με την καμπάνια του Τραμπ, αλλά παρείχε "ορισμένες ιδέες ή γλώσσα" για την ομιλία. Ο Μπαρτ συμβουλεύει τους ιδιοκτήτες του Alfa Group της Ρωσίας, οι οποίοι έχουν στενούς δεσμούς με το Κρεμλίνο.

Μάικλ Φλιν
Ο πρώην στρατηγός που πληρώθηκε για να παρακολουθήσει δεξίωση στη Μόσχα

Ο Μάικλ Φλιν, ένας πρώην επικεφαλής της Αμυντικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ, αναγορεύτηκε σε σύμβουλο εθνικής ασφάλειας από την καμπάνια του Τραμπ και θεωρήθηκε επίσης υποψήφιος παρτενέρ του στις εκλογές. Όπως και ο Τραμπ, ο Φλιν έχει υποστηρίξει στενότερες σχέσεις με τη Ρωσία. Σε συνεντεύξεις του, ο Φλιν παραδέχτηκε ότι έχει πληρωθεί για να βγάλει λόγο και να παραβρεθεί σε κυριλέ επετειακό πάρτυ του υπό κρατικό έλεγχο τηλεοπτικού δικτύου RT στη Μόσχα, όπου κάθισε δίπλα στον Πρόεδρο Πούτιν.

Η ΕΚ ΤΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟΨΗ

Μάικλ Ντ'Αντόνιο
Συγγραφέας του "Η Αλήθεια Για τον Τραμπ"

Ο Μάικλ Ντ'Αντόνιο, συγγραφέας του "Η Αλήθεια Για τον Τραμπ", πιστεύει ότι τον ρεπουμπλικανό διεκδικητή προσελκύουν η επιθετικότητα και σκληρότητα των ρώσων ολιγαρχών όπως και τα πλούτη τους. "Είναι στην πραγματικότητα ο Κόκκινος Ντόναλντ," είπε. "Είναι πολύ επικεντρωμένος στη Ρωσία και σίγουρα αυτό σε κάνει να αναρωτιέσαι γιατί."

Ντέιβιντ Κέι Τζόνστον
Συγγραφέας του "Η Δημιουργία του Ντόναλντ Τραμπ"

Ο Ντέιβιντ Κέι Τζόνστον, ο οποίος έγραψε το "Η Δημιουργία του Ντόναλντ Τραμπ", μία βιογραφία, πιστεύει ότι η πλήρης ιστορία σχετικά με τον Τραμπ και τη Ρωσία δεν έχει ακόμα ειπωθεί. "Κάθε στιγμή που αναφέρεται ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Τραμπ μπαίνει στον κόπο να εκφράσει το βαθύ σεβασμό του γι' αυτόν, που υποδηλώνει ότι υπάρχει κάτι πολύ σημαντικό το οποίο απλά δε γνωρίζουμε," είπε.

Μάικλ Μακ Φωλ
Πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στη Ρωσία

Ο Μάικλ Μακ Φωλ, ο οποίος συμβούλευε το Λευκό Οίκο επί Ομπάμα για τη Ρωσία πριν αναλάβει τη διπλωματική του θέση, λέει ότι οι πολιτικές δηλώσεις του Τραμπ για τη Ρωσία είναι "τρομακτικές". "Μήπως ο Πούτιν προτιμά να κερδίσει ο Τραμπ τις εκλογές; Απολύτως ναι," είπε στους FT. "Γιατί να μη θέλει να γίνει ο Τραμπ πρόεδρος; Έχει πει πράγματα που ενισχύουν την πολιτική του." Ο Μακ Φωλ κατέληξε: "Υπάρχουν πολλά τα οποία δε γνωρίζουμε."

ΤΙ ΛΕΝΕ Ο ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ;

Μάικλ Κοέν
Αντιπρόεδρος και ειδικός σύμβουλος του Οργανισμού Τραμπ

"Ο Οργανισμός Τραμπ δεν έχει κανένα ακίνητο στη Ρωσία και και το έντονο ενδιαφέρον του τύπου [sic] από αυτή την αφήγηση είναι παραπλανητικό και κατασκευασμένο. Η διαιώνιση αυτής της ψεύτικης διασύνδεσης... ή οποιασδήποτε διασύνδεσης με τη Ρωσία γενικά - είναι ένα ακόμα παράδειγμα της φιλελεύθερης προκατάληψης του τύπου απέναντι στον κ. Τραμπ."

Ντόναλντ Τραμπ
Στο 2ο προεκλογικό ντιμπέητ, συζητώντας για το χακάρισμα των συστημάτων του Δημοκρατικού Κόμματος

"Ίσως να μην υπάρχει χακάρισμα αλλά πάντα κατηγορούν τη Ρωσία και ο λόγος είναι επειδή πιστεύουν ότι προσπαθούν να με αμαυρώσουν με τη Ρωσία. Γνωρίζω για τη Ρωσία, αλλά δε γνωρίζω τίποτα για τον εσωτερικό τρόπο λειτουργίας της Ρωσίας. Δεν έχω καμία μπίζνα, δεν έχω πάρει κανένα δάνειο από τη Ρωσία."